Onze bieren

Spanjaard Blond

Spanjaard blond is gebrouwen van regionaal verbouwde gerstemout, een handje tarwe, drie soorten hop en Borns water. Het is een lekker fris biertje door de toevoeging van een klein beetje sinaasappelschil. Heerlijk als dorstlesser in de lente en de zomer, bij een stukje jonge kaas of bij witvis.

Spanjaard Donker

Spanjaard donker is een volmondig bier met een subtiele hint van cara- en chocolademout. Uitermate geschikt bij of door een stoofpotje of bij een lekker stukje worst.

Boris

Boris bier is vernoemd naar de mammoet die in Borne opgegraven werd en een standbeeld kreeg in het dorp. Het is een stoer bier met een hint van vers gezette espresso. Lekker op een herfstavond bij de haard, en smaakt prima bij een goede paté of een stukje blauwe kaas.

Dorset

Borne werd in 1945 bevrijd door onder andere het Engelse Dorset-regiment. In Borne leeft de naam van dit regiment nog door in onder andere de naam van het restaurant Dorset, en ter ere van 75 jaar vrijheid werd het bier “Dorset” bedacht. Door corona viel de lancering wat in het water, maar het bier werd wel een vast onderdeel van het assortiment van Bierbrouwerij Borne. Het is een smaakvol blond bier met een fruitige afdronk. Heerlijk bij vis of een stukje kruidkaas, of zomaar op een mooie zomeravond.

Spanjaard Bock

In de herfst van 2021 kwam Spanjaard Bock in de bierfamilie. De donkere dagen in het najaar lenen zich bij uitstek voor een lekker glas bockbier, waarbij de Spanjaard Bock vol van smaak maar niet te zoet is, en een subtiel gebrand bittertje voor een lekker bite heeft. Heerlijk bij een stukje worst of naast een lekker stamppotje.

Spanjaard 1.0

Alcoholarm en -vrij bier wordt de laatste jaren steeds populairder, en zelfs een Youp van het Hek zou zich tegenwoordig niet schamen met een Spanjaard 1.0 in de hand. Spanjaard 1.0 is wat het is, een lekker licht biertje met slechts 1 procent alcohol. Punt.

Telefoon

KVK Nummer

08196170

Meld je aan voor onze nieuwsbriefStuur een bericht

2 + 8 =